Metody
zboże
Admin: Michele Dorsey Walfred
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com

Z jakiego powodu owady stanowią tak duże niebezpieczeństwo dla magazynowanych zbóż, główne techniki ich eliminacji.

Owady potrafią dokonać naprawdę sporych zniszczeń w przechowywanej żywności, z tego też powodu stosuje się rozmaite metody aby je wyeliminować. Jeżeli nawet wiąże się to z użyciem różnych środków chemicznych, to takie działania są konieczne, aby nie doprowadzić do ogromnych strat materialnych. Na przykład przy zbożach zabiegiem tego typu jest fumigacja, zwana także potocznie gazowaniem.
chłodnictwo
Admin: BillSmith_03303
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com

Chłodnictwo w praktyce

W dobie współczesnych zmian klimatycznych , a także różnorodnych rzeczy związanych z odkryciami naukowymi, przechowywaniem i transportowaniem idealnie działające chłodnictwo staje się coraz istotniejszą dziedziną technologii. Jest wyjątkowo ważne, aby wybrane przedmioty – owe jak dla przykładu żywność, leki , a także dopasowane substancje chemiczne – przebywały w doskonałych warunkach termicznych. Dzięki uzyskaniu odpowiednio niskich temperatur da się też przeprowadzać proces liofilizacji czy produkcji tzw. suchego lodu. Takie warunki zapewnić może jedynie wyjątkowo płynnie działająca automatyka chłodnicza.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.