Żywność
Pole zboża
Admin: Pieter van Marion
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com

Jak odpowiednio zabezpieczyć sprzedawane warzywa?

Nie od dziś wiadomo, że rolnictwo jest niezmiernie znaczącą częścią naszej gospodarki, mimo iż od kilkunastu lat spostrzegamy jego malejący udział w wytwarzaniu produktu narodowego. Pełni ono bowiem wyjątkową rolę, jaką jest dostarczanie codziennego pożywienia. Człowiek bez konsumpcji dostatecznej liczby pokarmów nie jest w stanie należycie funkcjonować, o czym wszyscy świetnie wiemy. W naszych staraniach podobnie w wielu przypadkach zmierzamy do tego, by względnie jak najbardziej ubogacać własną dietę.
Chłodnia
Admin: Bruce Guenter
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com

W jaki sposób nasze myślenie o przechowywaniu artykułów spożywczych zostało zmienione przez XX-wieczne wynalazki

Magazynowanie pożywienia, a zwłaszcza artykułów łatwo psujących się, zawsze było wielkim wyzwaniem dla ludzkości. U zarania dziejów musiano po prostu zjeść wszystko od razu, czyli zaraz po polowaniu, a ewentualnymi resztkami poczęstować hieny. Potem poznano konserwujące właściwości soli kamiennej, a w starych dworach szlacheckich cześć artykułów magazynowano w chłodnych piwniczkach bądź obkładano je lodem.
cięcie stali
Admin: Carl Wycoff
Na podstawie danych z: http://www.flickr.com

Kiedy konieczna nam bardzo odporna blacha

Kupujemy w marketach pieczywo czy inne produkty spożywcze, ale nieczęsto zastanawiamy się jak dużo pracy trzeba aby te nasze bułki trafiły na nasz stół. Małe dzieci często sądzą, że chleb powstaje w sklepie. Niestety, nie jest to takie proste, konieczny jest bowiem cały łańcuch osób oraz fachów.
Do góry
Zamknij
Strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.